مثل باد

آب، کم جو؛ تشنگی آور به‌دست

مثل باد

آب، کم جو؛ تشنگی آور به‌دست

مثل باد

ای دوست! شکر بهتر یا آن‌که شکر سازد؟
خوبیِ قمر بهتر یا آن‌که قمر سازد؟


برخیز که پر کنیم پیمانه ز می
زان پیش که پر کنند پیمانه‌ی ما


پرنده‌ها و کودکان را به آدم‌ها ترجیح می‌دهم.


کسی در من مدام آوازهای غمگین می‌خواند.


جانم بگیر و صحبت جانانه‌ام ببخش

آرشیو


   


  سطح کتاب، آن‌قدرها بالا نیست. اما میان همین حرف‌های معمولی و گاهاً شعاری، حرف‌های نابی هم پیدا می‌شود که در ادامه خواهم آوردم‌شان:


   بگذار شادمانه بمیرم. و شادمانه‌مردن، ممکن نیست مگر آن‌که یقین بدانم تو می‌دانی که بر این مرده حتی قطره‌ای نباید گریست .. من هر روز که بروم، بی‌آرزو رفته‌ام. مطلقاً بی‌توقعم. ابداً تشنه نیستم و چشم‌هایم به دنبال هیچ، هیچ و هیچ‌چیز نیست .. من به مراتب بیش از شایستگی‌ام، شیره‌ی زندگی را مکیده‌ام. و اینک، هرچه فکر می‌کنم، می‌بینم که جز شادی و آسودگی خاطرت، چیزی نمانده که بخواهم .. من با جهان، شادمانه وداع می‌کنم، با من عزادارانه وداع مکن. و هرگز نیم‌نگاهی هم به جانب آن‌ها که بر مزار من زار می‌زنند و شیون می‌کنند، نینداز. آن‌ها مرا نمی‌شناسند و هرگز نمی‌شناخته‌اند. ای کاش به آن‌جا رسیده باشم که رهگذران، بر سنگ گورم، شاخه‌گلی بگذارند و از کنارم هم‌چنان که زیرلب به شادی آواز می‌خوانند، بگذرند .. به یاد داشته باش که از تو بغض‌کردن و خودْخوردن و غم فرودادن و در خلوتْ‌گریستن و در جمعْ‌لبخندزدن نمی‌خواهم. این سفر را باورداشتن و برای راهیِ شاد و راضیِ این سفر، دستی شادمانه تکان‌دادن می‌خواهم. بگو: آیا این درست است که ما به خاطر کسی شیون کنیم، بر سر بکوبیم، جامه‌ی عزا بپوشیم، ماتم بگیریم که از ما جز خنده بر رفته‌ی خویش را توقع نداشته است؟


   بی‌پروا به تو می‌گویم که دوست داشتنی خالصانه، همیشگی، و رو به تزاید، دوست داشتنی‌ست بسیار دشوار؛ تا مرزهای ناممکن. اما من، نسبت به تو، از پسِ این مهمِ دشوار، به آسانی برآمده‌ام؛ چرا که خوبیِ تو، خوبیِ خالصانه، همیشگی و رو به تزایدی‌ست که هر امر دشوار را بر من آسان کرده است و جمیع مرزهای ناممکن را فروریخته‌.


   من هرگز ضرورت اندوه را انکار نمی‌کنم؛ چرا که می‌دانم هیچ‌چیز مثل اندوه، روح را تصفیه نمی‌کند و الماس عاطفه را صیقل نمی‌دهد. اما میدان‌دادن به آن را نیز هرگز نمی‌پذیرم؛ چرا که غم، حریص است و بیشترخواه و مرزناپذیر، طاغی و سرکش و بدلگام ... مگذار غم، سراسر سرزمین روحت را به تصرف خویش درآورد و جای کوچکی برای من باقی نگذارد. اگر به خاطر تزکیه‌ی روح، قدری غمگین باید بود -که البته باید بود- ضرورت است که چنین غمی، انتخاب‌شده باشد، نه تحمیل شده.


نظرات  (۵)

۱۴ خرداد ۹۵ ، ۲۳:۱۶ سپیده برون
کاش یک روز برسه که پاراگراف اول وصف حال ما باشه ^_^
غم حریص است ‌و بیشتر خواه اما اندوه انتخاب شده روح را صیقل میدهد.... باید این کتاب رو بخونم.
مرسی مهدیار جان ؛)
پاسخ:
کاش

نوش‌جان:)
۱۴ خرداد ۹۵ ، ۲۳:۳۴ مهدیه عباسیان
نادر ابراهیمی محشره... همون مفاهیم ناب ساده ای که تو دل نوشته هاش هست اون رو تبدیل می کنه به یک فرد خاص ِ دوست داشتنیِ فراموش نشدنی ...
پاسخ:
آره ولی یه جاهایی زیاده‌روی می‌کنه و توی ذوق می‌زنه.
نوشته های نادر ابراهیمی خیلی قشنگه! :)
پاسخ:
:)
اتفاقا هفته پیش که رفته بودم کتابا رو ببینم، داشتم کتاب ورق میزدم که یه پسر جوون ازم پرسید، ببخشید آقا شما خطتون خوبه؟ سرم رو تکون دادم، گفتم، آره، خوبه. گفت یه چیزی برا من مینویسد؟ بعدش این کتاب رو نشونم داد. دقت کردم، دیدم حلقه دستشه. بهش گفتم، خوب چرا خودت نمینویسی؟ گفت من خطم خوب نیست. گفتم چرا خوبه، مهم اینه که خودت بنویسی. راضی نشد آخرش. بهش گفتم خوب حالا چی بنویسم برات؟ گفت نمیدونم یه چیزی که قشنگ باشه :)
پاسخ:
چه بد
یعنی خودش نادر ابراهیمی رو نفهمیده
:)
۱۵ خرداد ۹۵ ، ۱۸:۲۳ رعنا صنیعی
به نظرم سطح کتاب بالاست. در عین اینکه صمیمانه و ساده نوشته شده...
چرا به نظرت سطحش پایینه؟:)
پاسخ:
مشکل من با نادر ابراهیمی این‌ه که زیادی از بالا صحبت می‌کنه. و فعل امری زیاد استفاده می‌کنه. نود درصد این دو کتابی که ازش خوندم، نصیحت‌ه و این یه ضعفه به نظرم.
خیلی حرفای این کتاب رو توی یک عاشقانه‌ی آرام هم گفته بود و برای من جدید نبود.
بعضی از نامه‌هاش حرف خاصی نداشت برای گفتن و شخصی بود بیشتر. در عین حال بعضی از نامه‌هاش، مخصوصا آخری، حرفای خوبی داشتن.
بعدم این‌که نگفتم سطحش پایین‌ه؛ گفتم اون‌قدرها بالا نیست:)
از پنج ستاره بهش سه میدم.

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">